Torek, 17 Maj 2016 13:35

MEDNARODNO POLETJE 2017

Z uspešno pridobljenima prijavama na Erasmus+ Mladi v akciji, bo Mladinski center Idrija v novem letu mednarodno obarvan.

 

ANYBODY OUT THERE? (Rim, Italija)

Med 6. in 17. julijem vabimo 5 mladih med 18. in 23. letom, da se udeležite nepozabne izkušnje, mladinske izmenjave v Rimu, in poleti 10 dni preživite skupaj z drugimi udeleženci s Hrvaške, Litve, Bulgarije, Makedonije, Italije, Romunije in Nizozemske.

Tema izmenjave bo primerjava življenja v mestu in življenja na podeželju, primerjava podeželjskih in mestnih aktivnosti mladih,  kakšne so zaposlitvene, izobraževalne, športne in prostočasne priložnosti, ki nam jih ti dve zelo različni območji ponujata.

Kakašne so naše vrednote in vrednote drugih? Kakašna je tradicija, navade, način življenja ...? Namen izmenjave bo tudi ta, da bomo poskušali odkriti naše (zaposlitvene) možnosti, ki nam jih okolje ponuja in ugotoviti, kakšno kariero si želimo.

 

BACK TO BASICS (Ommen, Nizozemska)

Med 5. in 20. avgustom 2017 pa vabimo 4 mlade stare med 15. in 21. let, da se udeležeite 14-dnevne izmenjave na Nizozemskem, kjer bodo udeleženci razvijali podjetniške ideje in kompetence, program pa bo temeljil na skupinskem delu, razvijanju kompetenc komunikacije z mediji in aktivnostih na prostem.

Med samo izmenjavo se bodo udeleženci odpravili na 3 oz. 4 dnevno raziskovanje Nizozemske in medtem izvajali različne naloge ter si morali čisto sami poiskati tudi primeren prostor za spanje.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Od februarja do septembra bodo, v okviru Evropske prostovoljne službe, gostili špansko prostovoljko, ki bo poskrbela za še bolj pestro dogajanje v Mladinskem centru Idrija, prav tako pa bo določene aktivnosti izvajala v OŠ Idrija, na GJV in pri Zvezi prijateljev mladine Idrija.