MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Curae: Študijski obisk v Franciji

sreda, 14 september 2022 00:10

Rokodelstvo je zapuščina človeštva in pripada vsem nam, ki moramo poskrbeti da jo ohranjamo živo in da skupaj z nami raste in se razvija.

V Mladinski centru Idrija smo se pridružili mednarodnemu projektu CURAE, ki si prizadeva za ohranjanje in razvoj domačih obrti in opolnomočene mladih, da si z znanjem obrti lahko omogočijo zaposlitev, ter hkrati razvoj učiteljev in trenerjev, ki bodo z izmenjavo znanja in dobrih praks lahko pri tem pomagali mladim v svojih krajih.

Na prvem treningu smo v Idriji gostili preko 30 mladih iz petih različnih držav, zdaj pa prihaja nadaljevanje v kraju Gisse v Franciji, kjer deluje organizacija At Parcours Le Monde Sud Est.

Na trening gremo tokrat trije udeleženici iz Idrije.

V dveh delovnih dneh nam bodo strokovnjaki in podjetniki iz področij kot so čebelarstvo, keramičarstvo, steklarstvo, oljarstvo, parfumerije in lesarstvo; predstavili vrednote in vrednost rokodelstva. Spoznali se bomo z ustvarjalci in med seboj delili dobre prakse, z namenom, da izboljšamo ideje, učinkovitost in odkrijemo majhne skrivnosti velikih mojstrov, ki jih bomo lahko delili z mladimi v svojem okolji.

Mesto Gisse na jugovzhodu Francije je znano po sončnih dneh, zgodovini in ustvarjalni atmosferi.

 

Če ste stari nad 18 let, imate dobro znanje angleščine in vas zanima rokodelstvo,

se nam oglasite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in se nam pridružite na treningu, med 14 in 17. septembrom 2022

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2